[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”206″ alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]B1

Zo is Vitamine B1 is belangrijk voor je energiehuishouding. Het zorgt er dat je energie uit koolhydraten kunt halen. In 100gr zwarte bessen zit 0,03mg B1 dat is 2,73% van de dagelijkse dosis.

In Zwarte bessen zit ook vitamine B2, B2 is net als vitamine B1 belangrijk voor je energiehuishouding, maar zorgt er ook voor dat je zenuwstelsel gezond blijft en dat je een goed ijzergehalte in je bloed houdt. Een tekort aan B2 kan zorgen voor een te laag hemoglobine gehalte, ook wel bloedarmoede genoemd. Er zit 0,04mg vitamine B2 in 100gr zwarte bessen dat is 2,67% van de dagelijkse dosis.

Vitamine B3 is naast dat het goed is voor je energievoorziening ook goed voor je huid en je slijmvliezen en helpt het bij het optimaal houden van je geheugen. In 100gr zwarte bessen zit 0,3mg dat is 1,88% van de dagelijkse dosis.

Vitamine B5 zorgt net als de andere B vitamine voor een goede energiehuishouding. Maar ook helpt het bij een teveel aan spanning en oververmoeidheid. In 100gr Zwarte bessen zit 0,27mg Vitamine B5 dat is 5,40% van de dagelijkse dosis.

Vitamine B6 is belangrijk voor je zenuwstelsel, je spijsvertering en speelt daarnaast een rol bij de vorming van rode bloedcellen. 100gr Zwarte bessen bevatten 0,05mg dat is 3,33% van wat je dagelijks nodig hebt. Vitamine B6 heeft in tegenstelling tot de andere B vitamine een maximum dagdosis van 25mg per dag. Bij overschrijding van de dagdosis ontstaat er schade aan het zenuwstelsel.

B11 Foliumzuur Foliumzuur zorgt ervoor dat je immuunsysteem goed blijft functioneren. Ook draagt het bij aan de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes. Foliumzuur is ook belangrijk voor je geestelijke veerkracht en zorgt ervoor dat je minder snel ;oververmoeid raakt. Voor vrouwen die zwanger willen worden en vrouwen die zwanger zijn. Dit zorgt voor goede weefselgroei en minder kans op afwijkingen bij de baby. Foliumzuur zit in het water van groene groenten.  In 100gr zwarte bessen zit 8mcg dat is 2,67% van je dagelijkse dosis.  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]