Ik heb het hier natuurlijk over de rolstoelgebruiker, en  de parttime zit-partner de scootmobiel bestuurder. De atmosfeer was goed en het publiek gemengd. De negentigerjaren muziek lag lekker in het gehoor.

Je zult het wel warm hebben

Foto: Vrouw in dikke jas met cuppuchion, in een winters landschap

Wat jammer was, was dat een deel van het publiek. Zeg maar de hippe slanke abledbodied-privileged jonge vrouwen. (Red niet de vrouw op de foto)

Het nodig vond een soort van Mies Bouwman (Sorry Mies)  imitatie weg te geven.

Sta je welgeteld 5 minuten op je drankje te wachten, komen er twee jonge hippe abledbodied-privileged naar jonge vrouwen naar  mij toe “Moet ik je helpen je jas uit doen, want je zult het wel warm hebben”. 

Ik heb dit soort vragen, nooit een goede openingszin gevonden om contact met iemand te maken. En, heb de laatste dame dan ook naar de volgende jasdragende persoon doorverwezen.

Toen was mijn gezelschap de klos.  “Waarom dans je niet met je vriendin?

Het is mij duidelijk dat zelfs in een stad als Amsterdam, je als mooie opvallende vrouwelijke verschijning in een rolstoel ik  nog alle eierstokken doe klotsen. Waardoor deze vrouwen meteen overweldigende moedergevoelens ontwikkelden. Ugh!

De gemeente Amsterdam, is op dit moment met een campagne bezig genaamd Iedereen doet mee. 

Ik vind dat er met deze campagne best heftig ingezet mag worden op voorlichting en beeldvorming. Want wees nu eerlijk, dit onbeschofte gedrag van mijn mede-Amsterdammers kan natuurlijk echt niet meer. 

Entertainment

Er was ook een soort optocht met drums en een draak. Erg vermakelijk en luidt. Onder het genot van een biertje en een dansje met de draak. Was het een leuk spektakel.               

Foto Credit Sitting Citizen Foto: Ik dansend met een Aziatisch uitziende draak

Die draak die snapte het, een  mooie vrouw vraag je  om te dansen, daar heb je geen zielige “hulpvraag” openingszin voor nodig.

Sluit Menu