Dining City heeft regelmatig acties zoals De restaurant week en Dining with the Stars. Deze acties zijn bedoeld om ook het grote publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met Michelin Sterrenrestaurants, rijzende sterren in de restaurant scene en soms gewoon een leuk eettentje zonder opsmuk. 

Helaas kiest Dining City Nederland ervoor om bewust geen toegankelijkheid informatie op de site zetten. Aldus, Eva de klantenservice medewerkster. Het grootste deel van de restaurants waar zij mee samenwerken heeft ook geen informatie voor mensen met een beperking, op de site. Al beweert Eva van de klantenservice volmondig van wel. Op deze manier, blijft de illusie bestaan dat er best veel te kiezen valt. Hoeft de branche niets met toegankelijkheid te doen en wordt het nimmer nooit inzichtelijk hoeveel etablissementen er wel of juist niet toegankelijk zijn. Of is dit nu juist precies de bedoeling?

Waar Dining City Nederland helaas alleen niet zo laagdrempelig mee is. Is de informatievoorziening voor mensen met een beperking. Zo, kun je niet ziet als je via hun actie sites reserveert. Hoe het zit met de toegankelijkheid.

  • Kun je er met een rolstoel naar binnen?

  • Kun je als rolstoelgebruiker naar het toilet of is er een rolstoelvriendelijk toilet in de buurt?

  • Is er een menu kaart in Braille of kan er iemand de menukaart voorlezen?

  • Hoe prikkelarm is het restaurant? En tot slot.

  • Hoe is de akoestiek voor slechthorende?

Allemaal informatie die super nuttig kan zijn, bij het maken van een reservering.

Gisterenmiddag,  heb ik Dining City Nederland naar aanleiding van de promotie van hun event Dining with the Stars, gevraagd of ze ook gedacht hebben aan fysieke toegankelijkheid, zodat mensen met een beperking zich ook welkom voelen. Niet geheel onbelangrijk. Nu een steeds groter wordende groep mensen met een beperking, zich maatschappelijk roert. (Artikel loopt door onder de foto.

1 deel gesprek facebook chat Tekst op foto
Hebben jullie aan de fysieke toegankelijkheid gedacht? Zodat mensen met een beperking zich ook welkom voelen. Op jullie site nl geen woord over toegankelijkheid, gemiste kans. Ik ben Blogger en toegankelijkheidsadviseur. Ik ga graag met jullie in gesprek

Wat volgde was een bizar chatgesprek wat ik voerde met Eva (Volgens mij is heet iedereen daar Eva 😉 Dit was een klantenservice medewerker van Dining City Nederland. Die ik via Facebook chat had benadert

Ik Kreeg ik het eigenaardige antwoord, dat deze informatie op de site van de deelnemende restaurants staat. (Foto loopt door onder de foto)

Tekst bij de foto
Hi Cailin, bedankt voor je berichtje. Wij zijn een online tool om te reserveringen te maken bij restaurants. De informatie, van toegankelijkheid bij restaurants. Is te vinden op de website van het restaurant zelf. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Groetjes Eva.

Dining City heeft geen links naar het desbetreffende restaurant op hun site staan. Alleen een reserveer knop. Deze informatie achterhalen, betekent effectief.

  • eerst het restaurant googelen 5 minuten

  • Kijken op Google street view hoe de ingang eruit ziet. Deng niet zichtbaar 5 minuten

  • Restaurant bellen 15 minuten 

  • Oef restaurant niet fysiek toegankelijk.

Teleurgesteld nog maar een paar keer herhalen.Zo heb ik wel eens 2 uur doorgebracht, om uiteindelijk een matig toegankelijke eet plek te reserveren.

Het eigenaardige antwoord, dat deze informatie op de site van de deelnemende restaurants staat. En dat Dining City Nederland deze informatie daarom niet op haar site hoeft te zetten. Elk zichzelf respecterend bedrijf wil, wat zeg ik MOET winst maken om te blijven bestaan. Dining City Nederland laat hiermee minstens 15% van haar potentiële winst liggen.

Symbolisch zoeken naar de bekende weg.

Ondanks en uiteraard weet ik en vele met mij, dat Eva de klantenservice medewerker van Dining City Nederland uit haar spreekwoordelijke nek kletst.  Heb ik toch maar even een mini steekproef langs een aantal restaurant sites gemaakt. Die bij Dining City Nederland op de web site adverteren met mooie deals, om lekker te komen eten. En wat blijkt, …geen toegankelijkheid informatie voor mensen met een beperking te vinden. Terwijl het met symbolen en woorden zo, opgelost is. Artikel loopt door na de foto                                              Foto:  Links boven = RolstoelsymboolRechtsboven Slechthorende symboolLinks onder 2 gezichten linker gezicht wit rechter gezicht blauw.      Rechts Onder het Oog symbool voor slechtzienden

De restaurants sites die ik heb bezocht.

Ik heb in totaal 20 restaurant sites uitgeplozen op informatie over toegankelijkheid voor mensen met een beperking.  Ik heb expres naar restaurant over heel Nederland verspreid gekeken. Daarnaast heb ik gekeken naar verschillende prijsklasse. In de hoop dat de restaurants met een Michelinster, daar beter op zouden letten.

Alle 20 restaurants waar ik de site van heb bezocht heb. Hadden uitzonderlijke service. Maar toegankelijkheid informatie stond er niet. Hieronder de 5 van de 20 restaurants waar ik de site van bezocht heb.

Bistrobar Indonesia by Ron Blaauw & Agus Hermawan Haarlem

Site van dining city geeft geen toegankelijkheid info voor mensen met een beperking. Alleen info over waar het restaurant is. Een sfeerbeschrijving

en natuurlijk dat je kunt reserveren. En heeft GEEN EIGEN WEB SITE.

Kruydt  Delft

Site van dining city geeft geen toegankelijkheid info voor mensen met een beperking. Alleen info over waar het restaurant is. Een sfeerbeschrijving en natuurlijk dat je kunt reserveren. De website van Kruydt  Heeft geen informatie over toegankelijkheid.

De Kruidfabriek by Lute Amstelveen

Site van dining city geeft geen toegankelijkheid info voor mensen met een beperking. Alleen info over waar het restaurant is. Een sfeerbeschrijving en natuurlijk dat je kunt reserveren De website van De Kruidfabriek by Lute  Geen informatie over toegankelijkheid.

Omdat ik er zelf al een keer geweest ben. Weet ik, dat het pand zelf, behoorlijk toegankelijk is. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Mchi Amsterdam Ijburg

Site van dining city geeft geen toegankelijkheid info voor mensen met een beperking. Alleen info over waar het restaurant is. Een sfeerbeschrijving en natuurlijk dat je kunt reserveren. De website van Mchi Ijburg  Geeft geen informatie over toegankelijkheid.

Louis XV Groningen

Site van dining city geeft geen toegankelijkheid info voor mensen met een beperking. Alleen info over waar het restaurant is. Een sfeerbeschrijving en natuurlijk dat je kunt reserveren. De website van Louis XV Geeft geen informatie over toegankelijkheid.

De Moerbei* Warmond

Site van dining city geeft geen toegankelijkheid info voor mensen met een beperking. Alleen info over waar het restaurant is. Een sfeerbeschrijving en natuurlijk dat je kunt reserveren. Op de website van De Moerbei*  Staat geen informatie over toegankelijkheid. Het is wel een mooie website.

Wordt het niet eens tijd. Dat mensen met een fysieke beperking geen 20 minuten per restaurant meer kwijt zijn, om de toegankelijkheid te checken!

Als er een paar jaar geleden, AmvB is aangenomen, die ging over toegankelijkheid als norm. Is het inzichtelijk maken van de toegankelijkheid van restaurants, door reserveringssites als Dining City  dan geen volgende logische stap? 

Contact gegevens Dining City Nederland

Postadres

Diningcity BV
Postbus 78001
1070 LP Amsterdam
Nederland

Bezoekadres HQ

Diningcity BV
Buitenveldertselaan 106
1081 AB Amsterdam
Nederland                                                                                   T 020 486 67 29

Sluit Menu