Close

Over Cailin

Het prille begin

Theseusstraat de straat waar ik tot mijn dertiende gewoond heb. Klein straatje in Amsterdam Zuid. Met 2 poortjes, een kant komt uit op de Olympiaweg en de andere kant komt uit op de Olympiakade
.
Eigendom van Beeldbank

Als klein meisje, ik moet denk ik een jaar of drie vier geweest zijn, vond ik het al machtig interessant om bij mijn opa en oma in de tuin te zijn. Ik weet nog dat ze een enorme regenton hadden, waar regelmatig van alles in dreef. Ook gingen we vaak op pissebedden en Orenkruiper jacht. Onder de bloempotten en bladeren kijken, of we nog iets konden spotten wat we nog niet eerder gezien hadden. In die tuin was een rijk bodemleven aanwezig.

Foto van een groen blad met een pissebed er op.
© Manic Macrographer

Ik denk dat het rond 1976 geweest moet zijn, toen we als gezin  verhuisde naar de Theseusstraat. Een huis met een grote tuin van wel 20m lang, hier werd voor het eerst mijn interesse voor planten en alles wat leeft onder die planten gewekt. Ik kon uren onder een grote Rododendron liggen kijkend naar de structuur van de plant en alle kleine beestjes die er onder liepen. Of liggend in het grasveld om te kijken naar de mieren en de kleine spinnetjes en al het andere wat leefde.

Nog meer plantjes en beestjes

Mijn ouders en mijn opa en oma hadden toen ik jong was een soort van sleurhut met een oranje voortent op Camping Tempelhof in Callantsoog. Ik ging vaak met mijn opa wandelen langs de slootjes. Op zoek naar Stekelbaarsjes die wij dan uit het water schepte met een schepnetje en,  in een grote emmer met water deden. Voordat we de stekelbaarsjes terug deden in het slootje, probeerde we te tellen hoeveel het er in de emmer zaten. De natuur was in de jaren 70 nog veel rijker, er was gewoon meer natuur. Waardoor er ook een grote verscheidenheid aan vlinders rond vloog. Ook de vlinders probeerde ik met een schepnetje te vangen, als een soort prikkenbeen, maar dat lukte mij zelden of nooit. Ook plukte we zuring en veldbloemen. Dit alles heeft mijn liefde voor wat groeit en bloeit steeds meer aangewakkerd.

Mijn Tuin

Nu woon ik in een heerlijke buurt in een huis met voor Amsterdamse begrippen een mooie ruimte tuin. Elk jaar komen er eetbare maar ook geneeskrachtige planten bij. In dit blog neem ik je mee op reis in mijn tuin. Plant voor plant. Hoe onderdelen van planten verdwijnen in mijn zelfgemaakte zepen. En, in de toekomst ook in culinaire en weldadige oliën.

Sitting Citizen

Over de naam van het domein waar dit blog op staat kan ik kort en bondig zijn. Ik doe alles vanuit een zittende positie als rolstoelgebruiker. Mijn tuin heeft grote bakken waar ik makkelijk met een beetje hulp bij kan en de fruitboompjes zijn laag. Het enige wat zelf wat lastig is om bij te komen zijn de bessenstruiken, maar er is altijd genoeg oogst voor helpende handen. Dus ook die krijgen ruim aandacht.

Heel veel lees plezier Cailin

Ik ben Cailin. Van jongs af aan had ik al een fascinatie voor bloemen planten en alles wat leeft in de natuur. Later kwamen daar de geneeskrachtige werking van planten en bloemen bij. Zoals het maken van je eigen tincturen, zalven, crèmes en zeep allemaal met de gedachte dat planten kunnen bijdragen aan onze gezondheid. Samen met de oliën en boters waar ik mijn zeep, crèmes en zalven mee maak. Waar mogelijk draag ik deze kennis graag over, zodat meer mensen ervan kunnen profiteren.

One thought on “Over Cailin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.